Fire på stribe

scan0024Her gælder det om at lave fire på stribe. Brikkerne er lavet af friske hyldegrene og “spillepladen” af et flækket grenstykke. Denne snitteide er fra bogen “sjove spil i træ”.

Du skal bruges:

Hyldegrene, diameter ca. 25 mm, helst med meget marv, diameter så rundstokken kan komme ind i, obs. hullet bliver mindre når træet tørrer.

Vandbejse eller anden farve.

Et stamme- eller stammestykke som er flækket midt igennem, diameter 7 – 10 cm, længde ca. 25 cm.

Syv stykker rundstok, 6 eller 8 mm, længde ca. 16 cm.

Sådan gør du:

Barken snittes af hyldegrenen, hvis hullet ikke er stort nok kan det bores større. Der skal bruges ca. 50 brikkes, de saves af, længde f.eks. 18 mm (det er vigtigt længden på brikkerne er ret ens, når man skal se om der er fire på stribe diagonalt). Man kan snitte enden af grene inden en brik saves af så endefladen bliver snittet, brikkerne kan også slibes med sandpapir når de er tørre.

Halvdelen af brikkerne kan farves i en farve og den anden i en anden, eller du kan nøjes med kun at farve den ene halvdel. Hvis du har farven i et glas, kan brikkerne dyppes i farven.

Stamme- eller grenstykket skal være være flad på undersiden, så det ikke vipper, brug evt. en høvl. Bor 7 huller i en lige linie, mellem rum mellem hullerne 3 cm og dybde 3 cm. Afrund rundstokkene i den ene ende og bank (lim) dem i hullerne.

Spilleregler:

Spilles af to personer, de får hver sin farve. De skiftes til at sætte en brik. Den der først får fire på stribe enten vandret, lodret eller diagonalt har vundet.

Skriv et svar