Lav hjernevridere i træ

Lav hjernevridere i træ

9788799748785

Forlaget Aslak og Frank Egholms udgivelse er en spændende og interessant bog for dem der elsker at løse opgaver og samtidig arbejde i træ.
70 sider. Sælges gennem salgside.

Læseprøve

Bogen giver ideer til en hel række hjernevridere/puslerier, du selv kan lave. Puslerier hører ind under det man på engelsk kalder ”mechanical puzzle”.
Et pusleri kan defineres som et objekt, der består af en eller flere dele og indeholder et problem, som skal løses ved manipulation, ved hjælp af logik, ræsonnement, erkendelse og fingerfærdighed.
Mange af puslerierne i bogen er enkle opgaver, hvor de fleste kan være med, men der er også udfordringer, hvor hjernen som lovet i overskriften, virkelig skal på arbejde.
Ved flere af opgaverne, er der hjælp i form af løsningstips og går det helt i hårknude eller er tålmodighedstærsklen overskredet, er der løsninger at finde i bogen.
Det er sjovt, fascinerende og udfordrende at prøve at løse puslerier, ofte kan det der ser let ud, vise sig at være svært, og det som virker uløseligt, være såre simpelt, når altså blot man finder/kender løsningen!
Interessen for puslerier er ikke ny, der findes antikke eksemplarer som blandt andet er lavet til konger og kejsere i fine forarbejdninger.
Hjerne og hænder arbejder sammen i fremstillingsprocessen og når opgaverne skal løses. Det er en god læreproces.
Modellerne i bogen er til inspiration, der er mange muligheder for at skabe sit helt eget særpræg/design.
Det vil helt sikkert vække interesse, når pusleriopgaverne præsenteres for familie og venner.

 

Omtale på folkeskolen.dk

 

hjernevrider-trykfil-04-9-16cil_570xN_705802050_sxyaenkeltsider5hjernevrider-trykfil-04-9-16ghjernevrider-trykfil-04-9-16enkeltsiderenkeltsider4enkeltsider6hjernevrider-trykfil-04-9-16-ahjernevrider-trykfil-04-9-16b

 

 

 

 

 

Skriv et svar