Snitteregler

Snitteregler mm.

Den voksne har ansvaret.
Sid ned når der snittes.
Hold afstand til andre.
Snit væk fra dig selv, (hvis du ikke har lært snitteteknikker, hvor der snittes mod en selv), pas også på dine ben.
Hold kniven ved det du snitter.
Sæt kniven i skeden, når der ikke snittes.
Stik ikke med spidsen i træet.
Hånden der holder træet, kan beskyttes med en handske.
En skarp kniv er farlig, en halvsløv kniv er også farlig.
Knive opbevares ikke tilgængeligt for børn.
Hav en opdateret førstehjælpskasse.

Sikkerhedsudstyr. Det er den voksnes vurdering, om det er nødvendigt for barnet, at tage handske på hånden, der holder snitteemnet. Almindelige skind arbejdshandsker i børnestørrelse kan yde en vis beskyttelse.

Der findes specielle snitbeskyttelseshandsker, som er lavet af kevler eller andet specielt materiale, jeg kender ikke danske forhandlere af disse handsker i børnestørrelse. Har købt ”cut resistens gloves” over nettet fra amerikansk hjemmeside. “Cut resistens gloves” findes i forskellige kvaliteter, nogle snittehandsker er meget dyre andre billigere, et sæt kevler hvor handskerne kan bruges til både højre og venstre hånf, koster koster 50-70 kr. Selv med snittehandsker skal der stadig arbejdes med varsomhed og ikke stikkes med spidsen af kniven.

Skriv et svar