Category Archives: Børnenes snittebog

Børnenes snittebog – snit i frisk træ

snitteomslag1Børn elsker at snitte i træ, og hvem drømmer ikke om at kunne snitte som Emil fra Lønneberg?
I »børnernes snittebog« fortæller Frank Egholm om at snitte en masse nemme projekter i friske grene. Bogen indeholder idéer til både legetøj, praktiske ting og spil.

Her er snitteanvisninger på bl.a. fløjter, sværd, engle, nisser, propper, knive, knapper og perler.

Snitning kræver kun lidt værktøj, og idéerne i bogen kan anvendes til børn helt ned til fireårs alderen. Snitning er en dejlig aktivitet, både i sløjdtimerne, og som en hyggelig familiesyssel derhjemme.

Denne klassiker indenfor børnesnitning er genoptrykt april 2016, 3. oplag, sælges bl.a. i almindelig boghandel, hos Linaa hos flere museumbutikker og gennem shop vejledende udsalgspris 198,00 kr. Findes også som e-bog, pris 90 kr i shop.

Bogens lektørudtalelse.
I denne bog lærer man at snitte mange forskellige former for legetøj og spil, små figurer, smøreknive, knager, smykker osv. Alt er snittet i friske grene, der er mellem 1 og 4 cm tykke, og der anvendes en lang række almindelige træsorter. Forfatteren fortæller først om de forskellige teknikker og værktøj, og derefter gennemgår han de forskellige modeller i et mundret sprog og med en udførlig materialeliste til hver enkelt model, tegninger af detaljer og farvefotos af de færdige ting. Alle bogens modeller er desuden forsynet med angivelse af sværhedsgrad. Børn, især drengene, elsker at få lov til at snitte i træ, og bogen giver et godt og inspirerende grundlag for snitteriet. Bogen er indbydende, og hvor teksten primært henvender sig til den voksne, henvender de farvestrålende fotos sig i høj grad også til børnene, der kan bruge dem som forlæg og inspiration. Vi har ikke noget tilsvarende for børn, og bogen er et godt supplement til de almindelige sløjdbøger o.l. Bogen henvender sig især til de 5-10-årige og deres voksne i daginstitutionen, til spejder eller derhjemme.

Anmeldelse